49367.jpg
 Joopa joo.Sain kantapään kautta oppia,ettei hampun kasvatuksessa,niinku ei missään muussakaan, ole oikoteitä.Lehdet alkoivat siis kellastumaan.Oikeastaan pitäisi kai sanoa kullastumaan.Aloin etsiä syytä tähän kullastumiseen ja löysin seuraavat mahdolliset syyt: Hapen puute.Ohje oli multa kasvatukseen,mutta tutkittuani asiaa tarkemmin jouduin toteamaan,että ilma pumppumme teho vesi määrään nähden on säälittävän tehoton.
  Sumutuksen aiheuttamat liian isot vesipisarat lehdillä,jotka aiheuttavat jonkin laisen suurennuslasi ilmiön,jonka seurauksena lehdet palavat lampun valossa pisaroiden kohdalta.Ostin uuden pullon,on vaan aika vaikea löytää sopivaa,kun säädettävilläkin sumu jää aika karkeaksi.
   Ja sitten,niinkuin alussa vihjaisinkin,yli lannoitus.yllätys yllätys.
   Seuraavaksi siis ohjelmassa taas vesien vaihto...en vielä ole varma antaisinko juurien huuhtoutua pelkässä vedessä vai vaan laimeammassa liuoksessa.tähän siis kommentteja pikaisesti jos on tietoa.
  muuten kasvit voivat hyvin,kuva on ehkä hieman harhaan johtava,lisään siis vielä yhden samalta päivältä.Vain alimmat lehdet ovat siis kullastuneet.
49371.jpg